Extraliga důchodců • tdsystems.eu
Extraliga důchodců
wrote Tomáš Dlouhý • published 22.04.2009 01:45 • displayed 167 x • score -1
Další senzační návrat. Je sice pěkné a správné, že se nám staří vysloužilí a zahraničními ligamy protřelí hráči vrací do hokejové Extraligy ale přece jenom, začínám si připadat, že přísští ročník ELH bude jen o oněch hráčích. Ještě chybí přemluvit například takového Holečka, nebo rovnou oživit Bóžu Modrého....

Komentář se vztahuje k návratu (několikátému, tentokrát do ELH) legendárního gólmana Dominika Haška. Dopředu příkám, že od jistého incidentu jej nemám rád. Ano mluvím o tom jak před pár lety zmlátil při in-line hokeji protiháče a před řešením utekl do zámoří. Ale zpět k jeho návratu. Dominik Hašek oznámil návrat k lednímu hokeji, tentokrát v dresu HC Pardubice (jak příznačné nesympatický hráč do nesympatického týmu  ). Čemu to může prospět? Snad jen marketingu. Osobně si totiž myslím, že Hašek již nemá nato, aby chytal nejvyšší soutěž, ač to kdysi byl špičkový gólman. Dnes už je dle mě přiliš starý. Otázkou také zůstává jeho zdraví. Vydrží mu celou sezónu nebo dopadne jak na poslední olympiádě v Turíně, kde odchytal pár minut a zranil se? Mám osobně takový názor že tak okolo vánoc bude mýt klid (je jedno zda kvůli zdraví či výkonnosti). NA druhé straně je to určitě zajímavý marketingový tah, který přitáhne k pardubickému týmu pozornost. Navíc je celkem jisté, že pokud bude zdráv, tak alespoň ze začátku bude jezdit po stadionech, a podobně jako Jágr při výluce NHL v roce 2005 plnit stadiony nejen v Pardubicích. Kromě toho, když to Pardubice dobře "prodaj" tak to, že jim chytá Hašek, bude i pro ně zajímavý počin a pak i zisk. No uvidíme.

Ale proč jsem v nadpisu psal o důchodcích? Není to totiž první navrátilec. Mezi další lze započítat Roberta Reichla a Jirku Šlégra (oba Litvnínov), Martina Straku (Plzeň), P+P alias Procházka a Patera (Kladno), Radim Vrbata (Mladá Boleslav) či David Výborný a Martin Ručinský (Sparta). Ovšem mám obavu o to, že se naše liga stane ligou důchodců. Prostě si myslím že jich tu začíná být mnoho. Místo toho aby mladí a nadějní dostaly šanci, budou hrát již zasloužilý. Především však u zmíněného Haška, to není ani první ani druhý návrat. Vracel se již několikrát a to bohužel nedělá dobrou reklamu. Nicméně, ač ho nemám v oblibě a šel do mých "oblíbených" pardubic, mu přeju pevné zdraví a celým pardubícím úspěšnou záchranu v ELH .

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment