2010: Ve znamení sportu • tdsystems.eu
2010: Ve znamení sportu
wrote Tomáš Dlouhý • published 01.01.2011 21:50 • displayed 959 x • score -1
Rok se s rokem opět sešel a tak je čas na nějaké balancování. Loni jsem začal politikou, letos i díky OH ve Vancouveru začneme sportem ovšem nejen hry přinesly zajímavé události. Článek je rozdělen do kapitol dle sportů stejně jako loni, letos však vyčlením jednu OH.
List of chapters

 Hokej přinesl v podání naší reprezentace několik pádů i vzletů. Extraliga pak zažila jeden stále běžící skandál. O OH jsem již psal v předchozí kapitole, takže se rovnou podíváme na extraligové play-off 2010. A hned začneme senzací, kdy dva týmy, které suveréně ovládly ukončily své účinkování již ve čtvrtfinále. Vítězem se stali hráči Pardubic. Pár dní po skončení domácí soutěže započalo Mistrovství světa, na kterém se kvůli nepovedeným OH měl rozloučit s reprezentací trenér Vladimír Růžička. Ten navíc musel před MS zkousnout 26 omluvenek našich „hvězd“ a tak se na turnaj podívali i hráči, kteří by jinak neměli šanci. Tým se dostal do takový potíží že poprvé v historii českého hokeje mu hrozil nepostup do čtvrtfinále! Tým se ovšem dokázal nebývale zvednout a ve finále porazit i napěchované a touhou po odvetě (kterou uskutečnili již v semifinále) za OH a snaze získat zlatý hattrick jako druhý tým v novodobé historii MS v hokeji, Rusko! Tým tak po několika letech strádání získal zlato. Trenér Růžička rázem z nenáviděného (především Sparťany a Pardubičáky) stal modlou národa. Navíc jej měl podobně jako při předchozím odchodu po zlatém MS 2005 nahradit Alois Hadamczik (dále AH).

V NHL letos play-off vyhrálo překvapivě Chicago Blackhawgs, které ve finále porazilo Philadelphii Flyers. Tím však pozitivní informace o hokeji, především našem končí. Nejprve smlouvu s extraligou ukončilo O2 a tak se musel hledat nový sponzor a tak máme od letoška Tipsport Extraligu (TE). V úrovni reprezentace se vše vrátilo do starých kolejí (resp. mezi obdobími V. Růžičky) tedy tým pod vedením AH prohrává co může. Nicméně se hokejový bafuňáři rozhodli dohnat fotbal a tak extralize připravili v nové sezóně skandál, kdy se „přišlo“ na pochybení Mladé Boleslavy, Plzně a Kladna někdy ve třetině soutěže a to se hodilo jelikož Sparta na tom byla (a stále je) velice bídně. O podobných problémech se mluvilo i v souvislosti s Č.Budějovicemi a K.Vary avšak tyto týmy měly dostat avízo o kontrole a šanci vše napravit bez mediální pozornosti. Ovšem skandální nebylo jen objevení informací ale i průběh, kdy šéf extraligy p. Šulc prosazoval jediné řešení a to kontumaci. Nakonec „jen“ odečetl body. Kladno se zachovalo však podrazácky, protože si zjistilo, že na tom vydělá a ze zcela beznadějně posledního místa se dostane o slušný náskok před MB a trest „přijalo“, zatímco MB i Plzeň se odvolali k Revizní komisy, která si to v rámci zametání pod práh (aby se odvolání nemuselo řešit) přehazují se Šulcem. Možná tak letošní extraliga skončí až rozhodnutím soudu, což v naší zemi může trvat i několik let. Takže se možná vítěze (či jeho potvrzení) dozvíme za velmi dlouho...

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment