2010: Ve znamení sportu • tdsystems.eu
2010: Ve znamení sportu
wrote Tomáš Dlouhý • published 01.01.2011 21:50 • displayed 959 x • score -1
Rok se s rokem opět sešel a tak je čas na nějaké balancování. Loni jsem začal politikou, letos i díky OH ve Vancouveru začneme sportem ovšem nejen hry přinesly zajímavé události. Článek je rozdělen do kapitol dle sportů stejně jako loni, letos však vyčlením jednu OH.
List of chapters

 Kromě zimní olympiády nás čekala ještě jedna důležitá sportovní událost – Mistrovství světa ve fotbalu v Jihoafrické republice. Toto MS se zapsalo do dějin jako jedno z nejkontroverznějších, ale vytvořilo alespoň tlak na bafuňáře světového fotbalu, kteří po létech odmítání technologií, které by zmenšili možnost korupce po sporných okamžicích a to především gólu Anglie, který viděl celý svět kromě tří pruhovaných pitomců teda rozhodčích. Další velký problém na MS byly Vuvuzely – tradiční jihoafrické hudební nástroje vydávající monotonní zvuk, který se po chvíli stává velmi nepříjemným. Přesto MS nakonec dokráčelo do finále, které vyhráli Španělé.

Fotbalový titul předchozí sezóny zůstal v Praze, jen se přestěhoval z Edenu na Letnou díky Spartě. Slavia zažila velmi nepovedenou sezónu, kdy se neúčastnila ani evropských pohárů. Když skončila tragické sezóna doufalo se, že přijde zlepšení, jenže ouha v nové sezóně po letošním podzimu to vydá že Slavia bude bojovat sotva o udržení! Silvestrovské derby však tradičně vyhrála. Druhý zápas (tedy veteránů nad 45 let) pak skončil stejně jako loni 4:4.  

Rate the article Bad or Good
Discussion
• 0 comment • Add new comment